Tidal Wave of Capital kan få Bitcoins pris till 14 miljoner dollar, enligt MicroStrategys Michael Saylor

20. Januar 2021

MicroStrategys verkställande direktör Michael Saylor ser för sig en framtid där hundratals biljoner dollar i investeringar kan driva värdet på Bitcoin till så högt som 14 miljoner dollar.

I en ny intervju med YouTuber och Bitcoin-näringsidkaren MMCrypto säger Saylor, som har lagt stora personliga och företagssatsningar på Bitcoin, att han tror att ett scenario där Bitcoin kantrar guld och går vidare för att ta en bit av andra marknader är möjlig.

Jag tror att det demonetiserande guldet får dig till 500 000 dollar och det är helt enkelt att dra bort all monetär energi från guldstenen från guldfel som tror är en värdeförvaring och en säker tillflyktsort. Det är viktigt att notera att det finns många organisationer och många investerare som inte använder guld som sin säkra tillflyktsort. De använder statsskulder, statsskulder, och så är kontanter en säker tillflyktsort, och statsskulden är en säker tillflyktsort, och en annan säker tillflykt som människor använder som värdeförvaring är indexfonderna. Obligationsindexfonder och aktieindexfonder som Russel 2000 S&P 500, Dow-indexet.

Så allt sagt tror jag att det finns mellan 300 och 400 biljoner dollar fiatinstrument: kontanter, skulder, aktier, kommersiella fastighetsindex … Om du tittar på allt detta … söker mellan 50% och 75% helt enkelt en butik med värde som en behållare. Som när jag köper S&P 500-indexet eller Vanguard-fonden köper jag det inte för att jag lika älskar alla 500 S & P-aktier lika i proportion till deras marknadsvärde … Jag köpte indexet för att jag hade en miljon dollar och jag visste om det var kontanter skulle det bli avskräckt i köpkraft och så jag behövde sätta det i något som skulle ge mer än den ekonomiska hinder eller kapitalkostnaden.

Saylor ballparks som mellan $ 100 biljoner och $ 300 biljoner kan söka en butik med värde i Bitcoin, och det är bara i dagens pengar. Om Bitcoin skulle nå marknadsvärde på 300 biljoner dollar Saylor, skulle det ge varje BTC mer än 14 miljoner dollar.

Så i slutändan måste mängden monetär energi i världen som letar efter en värdefull butik med värde vara mellan 100 biljoner och 250 biljoner dollar. Varför inte allt? Varför inte 300 biljoner dollar eller 350 biljoner dollar? Den totala summan av allt …

I teorin bör all monetär energi som helt enkelt letar efter en butik med värdefullt index förmodligen dränera ur fastigheter, kontanter, aktier och obligationer till Bitcoin-nätverket och när det händer kommer prisupptäckten att återgå till fastigheter och obligationer …

Toppen är mer än 100 biljoner dollar, det är någonstans mellan 100 biljoner och 300 biljoner dollar i dagens pengar.