Singaporean Banking Giant DBS Lauds Crypto, zegt dat de industrie ‚Brave New Frontiers‘ in kaart brengt.

24. August 2020

De in Singapore gevestigde financià „le diensten reuze DBS juichte Bitcoin Up en cryptocurrency toe en zei de industrie een moedige nieuwe grens vestigde.

Volgens een diepgaand rapport met de titel „Digital Currencies“: Public and Private, Present and Future“, erkent de bankgigant de potentiële impact van bitcoin en cryptocurrency. DBS zei dat 2020 een mijlpaaljaar wordt in de geschiedenis van de digitale financiën, met snelle vooruitgang op het gebied van connectiviteit, mobiliteit en gegevensopslag in combinatie met de „pandemie-geleide versnelling“ in de adoptie.

DBS benadrukte de toenemende belangstelling voor crypto-assets als een hedge tegen de wereldwijde gelddruktactiek door centrale banken in reactie op COVID-19.

In het rapport staat,

Sinds centrale banken over de hele wereld hun balansen op ongekende wijze hebben uitgebreid om de economische tegenwind in verband met de Covid-19-pandemie te bestrijden, is de belangstelling voor cryptocurrency’s, samen met goud, weer opgedoken.

Uit een onderzoek van het rapport bleek ook dat meer dan 80 procent van de ondervraagde centrale banken digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) onderzochten, wat DBS toeschreef aan de groeiende intriges in de financiële technologie.

Het rapport betoogde dat crytpo-assets hier voor de lange termijn zijn met een globale trend naar het verminderen van het gebruik van contant geld ten gunste van meer geavanceerde methoden.

Sinds meer dan tien jaar zijn particuliere digitale valuta’s of cryptos van het domein van marginale individuele beleggers verschoven naar gereglementeerde beurzen en worden ze verhandeld door geavanceerde institutionele en retailbeleggers.

Terwijl DBS de ondergang van het geld „nergens in de horizon“ noemde, maakte het een sterk argument voor de aantrekkingskracht van crypto vanwege het gemak en de veiligheid.