Bitcoin: Prishistorikk for mest populære kryptovaluta!

16. Dezember 2020

Markedet for bitcoin er svært ustabilt, og det er også handelshistorien. Bitcoin ble opprettet i 2009, og på grunn av det ustabile markedet har det vært mye action i bitcoin-livet. Den første svingningen skjedde i bitcoins pris i 2010, og verdien av Cryptosoft økte fra $ 0,0008 til $ 0,08 for et kryptotoken. Gjennom bitcoin-reisen har det vært mange krasjer og samlinger. Satoshi Nakamoto opprettet bitcoin i 2009, og han opprettet blockchain-teknologien som hele bitcoin-nettverket er avhengig av.

Over tid blir bitcoin den mest omfattende og vellykkede valutaen. Etter oppfinnelsen av bitcoin forble prisen på den lik i løpet av få år. I 2017 nådde bitcoins verdi for første gang en topp og økte rundt $ 20 000 for en enkelt bitcoin. Men det har mange oppturer og nedturer, og mange investorer har mistet sine hardt opptjente penger i bitcoins volatile marked. For å vite mer om historien og starten på bitcoin, les mer her Crypto Genius

Starten på Bitcoin

En mystisk enhet ved navn Satoshi Nakamoto ga ut bitcoins programvare på et papir i 2009, og den ble til i 2009. Folk var ikke helt fornøyd med introduksjonen av bitcoin-nettverket fordi de ikke forsto den underliggende teknologien. Den første virkelige bitcoin-transaksjonen fant sted i 2010, hvor en tidlig adoptert kjøpte to pizzaer for 10 000 bitcoins.

Denne kryptovalutaen er helt basert på blockchain-teknologi. En blockchain er en distribuert offentlig reskontro som inneholder alle postene over bitcoin-transaksjoner. Blockchain gjør arbeidet med å verifisere bitcoin-transaksjonene. Bitcoins utvinnes, og gruvearbeiderne pleier å bruke datakraft for å løse de intrikate matematiske algoritmene. En sentral myndighet kan aldri spore brukerne som driver med bitcoin-transaksjoner.

Ingen sentral myndighet eller finansinstitusjoner kan spore bitcoin-transaksjonene fordi det er et helt desentralisert nettverk. Valutaen har fått mye eksponering som er både dårlig og god. Når vi sier godt, betyr det at flere og flere forhandlere og bedrifter har begynt å akseptere bitcoin som betalingsmåte. Dårlig indikerer at fordi ingen sentralmyndigheter kontrollerer bitcoin, har den blitt mye brukt i svarte markedstransaksjoner, og salg og kjøp av ulovlige ting har pågått.

Du må ha hørt om den mest populære bitcoin-børsen, Mt. Gox, som startet som et nettsted for handel med spillkort, men utviklet seg over tid til et bitcoin-nettverk. Børsen ble populær, og den daglige byttehandelen var rundt 150 000 bitcoins. Bitcoin-brukere kom med mange anklager, og dessverre ble børsen stengt i 2014. Det anslås at børsen mistet mer enn 850 000 bitcoins, men senere ble noen av dem funnet.

På dagens tid handles bitcoin på et stort antall uavhengige børser. Alle børser har ofte forskjellige regler og prisen på bitcoin. Mange investorer har gjort store fortjenester ved å kjøpe bitcoin fra en børs til færre priser og selge dem når prisen er på topp. Alle de uavhengige børsene er ikke-sentraliserte, og det er derfor ingen enhetlig pris.

Bitcoin handelshistorie

Bitcoin-prisene var lik de siste årene, og det begynte å øke i 2013 for første gang. I 2013 var valutaens pris @ 13,50 for en enkelt bitcoin, men i april 2013 ble prisen økt til $ 220, men falt igjen til $ 70. I april møtte prisen den første krasjen, og mange investorer mistet pengene sine.

I oktober 2013 begynte prisen å stige, og handelen ble startet på $ 100 og nådde til $ 195 i slutten av oktober. November var måneden hvor valutakursen nådde sitt høydepunkt, og den økte fra $ 200 til $ 1075. Økningen i bitcoin-prisen har ført til etablering av nye bitcoin-børser, og mange investorer ble gruvearbeidere. Etter å ha nådd toppen begynte prisen å falle, og markedet for bitcoin ble svært ustabilt. Dette har ført til stenging av mange bitcoin-børser fordi de ikke klarte å forvalte midler. I disse vanskelige tider med bitcoin, Mt. Gox ble stengt på grunn av dårlig ledelse.