Biden-effekten: Bitcoin-priset sjönk $ 850 omedelbart efter tillkännagivandet

8. November 2020

Joe Biden är USA: s nya president och Bitcoin hade gått igenom en klassisk „sälj nyheter“ -händelsen. I och med att de skrev dessa rader förlorade Bitcoin över $ 850 på två timmar

Osäkerheten verkar ha upphört: Biden är USA: s nya president efter att ha vunnit Georgiens och Pennsylvania avgörande röster. Just nu har Biden 290 röster av de 270 som behövs för att vinna ordförandeskapet, medan Trump bara har 214. Och med endast 34 röster i tvist är kapitlet praktiskt taget avslutat.

Biden vs Trump
Biden vs Trump 2020 val
Bitcoins säljer nyheterna som reaktion på Biden-vinnande
Den nya presidenten var snabb med att ändra sin Twitter-bio och skicka ett meddelande till nationen, tackade dem för deras stöd och lovade att förena Förenta staterna:

Amerika, jag är hedrad över att du har valt mig att leda vårt fantastiska land.

Arbetet framför oss kommer att vara hårt, men jag lovar er detta: Jag kommer att vara president för alla amerikaner – oavsett om du röstade på mig eller inte.

Jag kommer att behålla den tro som du har lagt på mig. pic.twitter.com/moA9qhmjn8

– Joe Biden (@JoeBiden) 7 november 2020

Firandet sprids överallt. Men Donald Trump gav inte upp och Crypto Bank hävdade också seger i en tweet. (med stora bokstäver). Igår försäkrade han att han skulle bestrida valet i domstol för att vara bedrägligt.

Jag vann det här valet, MYCKET!

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 7 november 2020

Marknaderna noterar detta och var snabba att reagera, särskilt Bitcoin, som redan känner „Biden-effekten“ och förlorade 850 dollar direkt efter Bidens tillkännagivande, som en klassisk „sälj nyheter“ -händelse.

Scalpers hade svårt när Bitcoin kraschade i timmar …
Idag är historien annorlunda. Mellan 17:00 och 19:00 UTC sjönk valutan helt enkelt från över $ 15400 till ett nuvarande låg på $ 14700 (Binance). Det korrigerades senare lite till $ 15000 och föll sedan till $ 14555 i skrivande stund, som dagens dagliga låg.

På följande 4-timmarsdiagram är $ 14600 – $ 14700 markerat som ett möjligt starkt supportområde, som kan hålla Bitcoin-priset.

Men Swing Traders har tid att tänka
Diagram med ljus inställda på en dag verkar peka på en sund korrigering – även om fallet berodde på nervositet som Mati Greenspan påpekar. Bitcoin har varit i en sund hausse-kanal sedan mars 2020, vilket ger förtroende för dess uppskattning utan rädsla för en möjlig bubbla.

När den berörde 16 000 dollar bröt den inte bara den kanalen utan förde andra indikatorer till en överköpt zon med möjlig risk för ytterligare nedgång.

BTC återvände nu till den normala kanalen och indikatorerna återhämtade sig lite. Detta kan peka på en normalisering av verksamheten på kort sikt. Det innebär dock en betydande risk för scalpers och daytraders med hävstångspositioner.

Hur kommer Biden att påverka Bitcoin-marknaderna?
Det är fortfarande för tidigt att flytta bitar på schackbrädet. Före valen var det allmänna samförståndet att en eventuell seger för Trump skulle vara bra för marknaderna. Samtidigt skulle Biden inte vara särskilt investerarvänlig.

Den nu valda presidenten har emellertid meddelat att han har för avsikt att utfärda en annan stimulansplan, vilket kan innebära mer marknadstillväxt.